Дембеле отново разгневил Барселона - скрил контузията си заради пътуване до Сенегал

Крилото на Барселона Усман Дембеле за пореден път се забърка в проблеми. Според испанските медии клубното ръководство е бясно на французина. Причината за това е, че играчът е прикрил сериозността на контузията си, заради която ще отсъства в следващите пет седмици.

Дембеле получил травмата в лявото си бедро при загубата от Атлетик Билбао с 0:1 на “Сан Мамес”. След мача клубният лекар Чави Янгуас го попитал дали чувства някакъв дискомфорт, но футболистът го е уверил, че е добре. Той обещал, че щял да се обади на следващия ден, за да премине медицински прегледи, в случай че контузията се окаже по-сериозна от първоначалните предположения. 22-годишният играч обаче така и не се е обадил. Според El Chiringuito Дембеле вместо това прекарал уикенда в Сенегал при семейството си. Популярното предаване твърди, че той дори спал на диван на летището в Билбао, за да е сигурен, че няма да изпусне полета си за африканската страна.

Дембеле се завърнал за вчерашната тренировка на Барселона. Той се присъединил към съотборниците си в загрявката, но щом започнало същинското занимание с топка, французинът бил принуден да се оттегли заради болки в бедрото си. След като преминал през прегледи, те показали, че играчът има 4-сантиметрово разкъсване на бедрото, заради което ще отсъства 5 седмици. Така той се присъединява към другите контузени нападатели на тима Лионел Меси и Луис Суарес, докато Филипе Коутиньо вече е част от Байерн (Мюнхен).

Шефовете на Барселона смятат, че Дембеле не се е поучил от грешките си от миналия сезон. Тогава той редовно закъсняваше за тренировките, като дори пропусна една от тях без предварително известие. Това е пета контузия за футболиста в двете му години на “Камп Ноу”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти