37-годишният Диего Лопес отчая Алавес с намесите си

37-годишният Диего Лопес отчая Алавес с намесите си
Ветеранът Диего Лопес направи много силен мач за Еспаньол и помогна за спечелването на точка при гостуването на Алавес в мач от втория кръг на Ла Лига - 0:0. Вратарят, който е на 37 години, се отличи с няколко важни спасявания, като две от тях бяха в добавеното време, когато баските бяха натикали съперника в неговото наказателно поле. Бившият страж на Реал Мадрид и Милан обаче “заключи” вратата си и така тимът му взе първа точка за сезона.



Седмица по-рано каталунците бяха загубили с 0:2 у дома от Севиля и ново поражение щеше да разколебае отбора. За Алавес пък това беше втора среща вкъщи след 1:0 над Леванте в първия кръг.

В 25-ата минута Алейш Видал можеше да вкара за Алавес след грешка на защитниците на Еспаньол, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда.

И докато опасностите бяха пред Диего Лопес, то гостите имаха солидно предимство във владението на топката, но това не им свърши работа. Пълни 90 минути за “папагалчетата” записа халфът Марк Рока, чието име тези дни беше спрягано за трансфер в Байерн (Мюнхен).

В следващия кръг Еспаньол приема Гранада, а Алавес гостува на Хетафе.
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички