Валверде: Не е нормално да направим три дузпи за шест мача

Старши треньорът на испанския шампион Барселона Ернесто Валверде не е притеснен от спекулациите за бъдещето му. Той отхвърли твърденията, че каталунците са в криза, въпреки че отборът спечели само 7 точки от първите си пет мача в Ла Лига и заема осмото място във временното класиране. 
В световния футбол много бързо започва да се говори за криза. Влизаш в криза за три дни и за още три излизаш. Единственият начин да успокоим положението е да вземем 6 точки от следващите ни два мача през тази седмица. Това е футболният спектакъл", заяви специалистът.

"Не е нормално да направим три дузпи за шест мача, но статистиката е такава. Не е нормално и да ни вкарат четири гола у дома, но статистиката е такава", каза Валверде.
Барселона утре приема Виляреал, а в събота гостува на Хетафе в испанския шампионат. Нападателят Усман Дембеле се завръща в състава на каталунците след лечение на контузия на бедрото, но Иван Ракитич отпада от сметките за утрешния мач.
"Ако Ракитич не е в групата, това е, защото има друг в групата. Ракитич няма контузия", разкри наставникът на "блаугранас". "Не играем силно като гости и вината за това не е на Гризман, Ансу, Карлес Перес или Луис... това е нещо глобално. Трябва да подобрим играта си в атака", каза още той.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички