Дузпа в добавеното време развали празника на Рамос и Испания (видео)

Дузпа в добавеното време развали празника на Рамос и Испания (видео)

Отборите на Норвегия и Испания завършиха наравно 1:1 на “Улевал” в мач от 7-ия кръг на евроквалификациите в група F, който се игра навръх националния празник на иберийската страна. Гостите поведоха в 47-ата минута чрез Саул Нигес, но Джошуа Кинг с гол от дузпа в последните секунди на срещата донесе точката за домакините. Днес Серхио Рамос изигра своя двубой номер 168 за родината си, като така се превърна в рекордьор по мачове за “Ла Фурия Роха”, с което задмина 167-те на Икер Касияйс.

В състава на Испания само трима играчи запазиха титулярните си места от победата с 4:0 над Фарьорските острови отпреди месец. Това бяха нападателите Микел Оярсабал и Родриго, както и капитанът Рамос. Кепа Арисабалага пък за пореден път бе предпочетен на вратата за сметка на Давид Де Хеа. В атака за домакините започна Кинг, а правещият силен сезон досега с отбора на Реал Сосиедад Мартин Йодегор му помагаше от по-задна позиция.
Първата по-любопитна ситуация дойде едва в 22-ата минута, когато Омар Елабделауи с рабона качи топката на главата на Кинг, който обаче я прати в ръцете на Кепа. В 30-ата Хавард Нордвайт получи контузия и беше принудително заменен от Евен Ховланд, който веднага пропусна да се разпише след центриране от корнер. В 39-ата непокритият Елабделауи получи топката в близост до вратата, но се засуети и ударът му не беше проблем за противниковия страж.
Втората част започна по възможно най-добрия начин за гостите, които в 47-ата минута откриха резултата в своя полза след коварен изстрел на Саул от дъгата на наказателното поле. Още в следващата минута удар с глава на Кинг след изпълнение на корнер мина на сантиметри от вратата. В 67-ата топката кацна върху напречната греда след техничен удар на Фабиан. В 72-ата Саул блокира опасен удар на Оле Селнес, който секунди по-късно направи нов пропуск. В 78-ата Кинг надбяга Раул Албиол, но шутът му мина над вратата. В 90-ата за втори път в мача гредата спря Фабиан от това да се разпише. В добавеното време домакините си спечелиха дузпа, след като Кепа се сблъска с Елабделауи. Кинг се зае да я изпълни и я превърна в гол секунди преди последния съдийски сигнал.
Това беше първа грешна стъпка за Испания в този квалификационен цикъл. Въпреки това, тимът продължава да е убедителен лидер в групата с 19 точки или с 5 повече от втория Швеция. Норвегия все още е на четвъртата позиция, но вече с 9 пункта в актива си.

НОРВЕГИЯ - ИСПАНИЯ 1:1

0:1 Саул (47')
1:1 Кинг (90+4' д.)

Норвегия: Ярстейн, Елабделауи, Нордвайт, Аяер, Алесами, Йохансен, Берг, Хенриксен, Селнес, Йодегор, Кинг

Испания:

Кепа, Навас, Албиол, Рамос, Бернат, Себайос, Бускетс, Саул, Оярсабал, Родриго, Фабиан

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти