Ла Лига с предложение: предстоящото Ел Класико да се измести на “Бернабеу”

Напрегнатата обстановка в Каталуния може да повлияе върху провеждането на предстоящото на 26 октомври Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид, което е предвидено да се проведе на “Камп Ноу”.

От Ла Лига официално поискаха разрешение от Испанската футболна федерация домакинството в този мач да бъде предоставено на Реал Мадрид и срещата на 26 октомври да се проведе на “Сантиаго Бернабеу”. Причината е предвиденият за тази дата голям протест в каталунската столица срещу присъдите на местни политически активисти отпреди дни. Ако се стигне до тази промяна, "Камп Ноу" ще приеме мача между двата отбора, който е насрочен за 1 март.

Крайното решение ще бъде взето следващия вторник, 22 октомври, от специална комисия, съставена от трима души - Пабло Майор (представител на Ла Лига), Кармен Перес (представител на Испанската футболна федерация) и Лукас Осорио (независим член на комисията). Двата клуба имат срок до понеделник, 21 октомври, за да представят своите позиции. Въпреки че все още липсват официални изявления от двата клуба, според местните медии те са против варианта мачът да се играе на "Бернабеу". От Барселона настояват двубоят да се проведе на техния стадион, докато в Реал Мадрид предпочитат срещата да бъде преместена на друга дата, отколкото да са домакини в нея.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти