Модрич повтори негативно постижение на Ван Бастен

Модрич повтори негативно постижение на Ван Бастен

Снощи France Football публикува списъка с имената на всички 30 футболисти, номинирани за “Златната топка” за 2019 година. Сред претендентите за най-ценното индивидуално отличие във футбола не е миналогодишният победител Лука Модрич. Хърватският халф стана първият носител на наградата от 26 години насам, който 12 месеца по-късно не попада сред номинираните.

За последно това се случи през 1993 година, когато Марко ван Бастен, спечелил “Златната топка” за 1992-а, не беше в списъка с кандидатите за приза. Тогава наградата отиде в ръцете на Роберто Баджо, а през 1994-а “Златната топка” вдигна Христо Стоичков, който според мнозина заслужаваше да я спечели и две години по-рано.

От 30-те номинирани тази година най-много са играчите на Ливърпул - 7 (Алисон Бекер, Трент Александър-Арнолд, Садио Мане, Жоржиньо Вайналдум, Вирджил ван Дайк, Мохамед Салах и Роберто Фирмино). Манчестър Сити има петима представители в списъка от 30 имена (Серхио Агуеро, Кевин Де Бройне, Рияд Марез, Бернардо Силва и Рахийм Стърлинг), а Барселона е с четирима (Лионел Меси, Марк-Андре тер Стеген, Антоан Гризман и Френки де Йонг), но двама от тях до лятото играеха в други отбори.

Аякс, Ювентус, Реал Мадрид, Тотнъм и Пари Сен Жермен имат по двама номинирани, а Байерн (Мюнхен), Арсенал, Атлетико Мадрид и Наполи - по един.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти