Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Симеоне ще изтърпява наказание отпреди 5 години

Симеоне ще изтърпява наказание отпреди 5 години

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне няма да може да води отбора си в битката за Суперкупата на Испания през януари. Той има да изтърпява наказание от 4 двубоя, наложено му още през 2014 г. По време на реванша срещу Реал Мадрид той беше изгонен, като освен това потупа зад врата единия от страничните съдии. След това Чоло започна да подстрекава феновете и отказа да се прибере в тунела.

За това той беше санкциониран за 8 срещи, но по-късно наказанието беше намалено наполовина. Оттогава насам “рохибланкос” така и не са стигали до сблъсък за суперкупата, а санкцията важи само за тези мачове.
 
От този сезон носителят на Суперкупата на Испания ще се определя по нов начин, според който цели четири отбора ще спорят за нея. Атлетико ще играе с Барселона в единия полуфинал, а в другия съперници ще са Реал Мадрид и Валенсия. Победителите отиват на финал, а загубилите няма да играят повече. Въпросните три срещи ще се изиграят в Джеда (Саудитска Арабия) на 8,9 и 12 януари.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти