Пике: Винаги има недоволни, Ел Класико трябваше да се изиграе

Пике: Винаги има недоволни, Ел Класико трябваше да се изиграе

Защитникът на Барселона Жерард Пике коментира темата с отложеното Ел Класико от 10-ия кръг на Ла Лига. То трябваше да се проведе на 26 октомври от 14 часа българско време, но впоследствие беше пренасочено за 18 декември от 21 часа. Това породи недоволство сред феновете на Реал Мадрид, тъй като каталунците ще разполагат с по-голяма почивка преди сблъсъка в сравнение с тази на съперника.

Обявиха часа на Ел Класико
Обявиха часа на Ел Класико

“Следващия път те ще имат по-голяма почивка. Винаги има някакви оплаквания. Такава е програмата. Мачът трябваше да се изиграе на датата, на която беше предвиден. Ако ролите бяха разменени, Барса също щеше да негодува заради по-малка почивка. Играчите сме свикнали да играем на всеки два-три дни. В мачовете между Барселона и Реал Мадрид всичко се гледа под лупа.

Не знам дали смяната на часа е предимство. Да, това оказва влияние, но на мен ми харесва повече да играя вечерта, отколкото през деня. Всеки си има своите предпочитания. Сигурен съм, че други пъти сме имали по-малко почивка от Реал. Не ние предложихме да се отложи мача. Всичко започна с Хавиер Тебас, който предложи да играем в Мадрид и в крайна сметка мачът ще се проведе на 18 декември. Ние не се оплакваме от това. Нищо не се случи на 26 октомври. На определено място имаше хора, които се бунтуваха срещу полицията, но на “Камп Ноу” нищо не се случи и съм сигурен, че нямаше и да се случи”, коментира Пике за предаването El Partidazo.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти