Морено: Удържах на думата си, няма смисъл от критики и оправдания

Морено: Удържах на думата си, няма смисъл от критики и оправдания

Бившият селекционер на Испания Роберт Морено излезе с писмено изявление, в което изрази своята гледна точка около освобождаването му от поста и връщането на предшественика му Луис Енрике начело на тима.

“След всичко случило се през последните дни и постигнатото споразумение във вторник, чувствам нуждата да направя изявление, за да благодаря за получената подкрепа през тези месеци и да се сбогувам като национален селекционер. В крайната ситуация, която бяхме изпаднали преди мача с Малта (принудителния отказ на Луис Енрике от поста - б.р.), беше ми възложено да водя тима. Изпълнихме по убедителен начин поставената пред мен цел за класиране на Евро 2020. Иска ми се обаче това да не се беше случвало. Така или иначе, щяхме да се класираме. Да правя оценки върху последните ми часове или дни на поста само ще въвлече всички засегнати страни в критики и оправдания. Не виждам смисъл в това.

Съвестта ми е чиста. Невъзможно е всички да са доволни, но ви казвам честно: уважавам всекиго и всяко мнение. Винаги съм твърдял, че съм човек на думата си, както и че няма да поставям пречки пред евентуално завръщане на Луис Енрике. Придържах се към това, въпреки че то доведе до моето напускане. Желая му всичко най-добро, защото неговото щастие ще бъде и наше. (…) Благодаря на членовете на Испанската футболна федерация за тяхното отношение към мен по време на периода ми в националния отбор. Почувствах любов и уважение.

Завръщането на Луис Енрике излага испанската федерация
Завръщането на Луис Енрике излага испанската федерация
Накрая искам да се обърна специално към медиите. Бяхте много остри в пресконференциите. Аз се опитвах да бъда уважителен с всички и да обръщам еднакво внимание на всекиго и в същото време се стараех да бъда приветлив и честен. Надявам се да ме съдете по направеното от мен, а не по личността ми. Няма да спря да се извинявам на тези, които са се почувствали обидени заради това, че не дадох последна пресконференция. Обстоятелствата го предотвратиха. Периодът ми като селекционер започна и завърши по един и същ начин - с горчивосладък вкус. Време е да гледам в бъдещето и да се справям с нови предизвикателства като треньор във футбола, който е моята страст. Готов съм за предизвикателството да водя нови проекти”, се казва в изявлението на Морено.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички