Роберто Мартинес: Еден Азар е Майкъл Джордан на футбола, виждам го със "Златната топка"

Роберто Мартинес: Еден Азар е Майкъл Джордан на футбола, виждам го със "Златната топка"

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес сравни звездата на тима Еден Азар с баскетболната легенда Майкъл Джордан, като също така изрази мнение, че крилото на Реал Мадрид в някой бъдещ момент ще спечели “Златната топка”.

“Виждам Азар как печели “Златната топка”. Има всичко необходимо на своя страна да продължава така и да спечели тази награда. Нивото му на игра във Франция (за Лил - б.р.) беше такова, каквото очакваш от кандидат за “Златната топка”. Винаги играчи с неговия профил са в борбата за приза. Заради това, което направи в Челси и Франция. Трудно е за един чуждестранен футболист да бъде лицето на проект, чиято цел е титлата в Ла Лига. Той е играч, на когото се стремиш да дадеш финалния пас - като Майкъл Джордан. Азар е Майкъл Джордан на футбола. Жалко, че ще пропусне “Ел Класико”. Контузията му е по-тежка, отколкото изглежда. Сигурен съм, че Тома Мюние е бил натъжен след мача. Не съм говорил с Азар напоследък. Бях на мача с Пари Сен Жермен, а Еден не е от типа играчи, които ще напуснат мача при най-малкото нещо. Веднага разбрах, че травмата е сериозна. Мислех, че може да отсъства за по-дълго от това, което обявиха първоначално”, заяви Мартинес пред El Larguero.

Той не спести похвалите си и за титулярния страж на своята селекция Тибо Куртоа, чийто клубен отбор също е Реал Мадрид. “Марк-Андре тер Стеген и Ян Облак са различни от Куртоа. Той е най-добрият в света. Няма друг като него. Присъствието на Куртоа му позволява да покрива ъгли, които другите вратари не могат да достигнат. Той има невероятна координация, както и характер. Следи играта и бързо започва контраатаки. Той е модерен играч. Не е лесно за един футболист да бъде толкова постоянен. Каквато и похвала да му направя, тя дори не е и близо до това, което той заслужава”, добави специалистът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти