Реал Мадрид постигна паметна победа в Ла Лига (видео)

Реал Мадрид записа десетата си победа в Ла Лига и пак е еднолично начело с 3 точки пред Барселона, който играе по-късно днес. Този път отборът на Зинедин Зидан надигра Еспаньол с 2:0 на “Сантиаго Бернабеу” в среща от 16-ия кръг. Рафаел Варан вкара първия гол в 37-ата минута, а в 79-ата Карим Бензема удвои. Четири минути след второто попадение левият защитник на домакините Ферлан Менди беше изгонен за втори жълт картон.

Победата е под №1700 в историята на първенството, като Реал първи стига до толкова много.

Един от най-силните си мачове за Реал изигра Винисиус Жуниор. Бразилецът беше в основата на повечето опасности пред вратата на “папагалчетата”, но, както обикновено, пропусна всичките си шансове. Младокът имаше и късмет, че не получи червен картон още през първото полувреме.

Успехът на Реал дойде и заради слабото представяне на Еспаньол. Отборът е на предпоследно място с 11 загуби и не показва нищо от това, с което си гарантира излизането от груповата фаза на Лига Европа.

“Лос меренгес” играяха в нетипичното за домакински мач светлозелено. По този начин клубът се включва в кампанията, която има за цел да накара хората да обърнат внимание на проблема с климатичните промени. Така за първи път Реал не беше в бяло на “Бернабеу” от сезон 1981/82 г. насам.

Зинедин Зидан гласува доверие в атака едновременно на Родриго Гоес и Винисиус Жуниор, които атакуваха по крилата. На върха на нападението беше Карим Бензема. Гарет Бейл, Еден Азар и Марсело останаха извън групата заради контузии. Напористият Федерико Валверде също беше титуляр, а сред резервите остана Иско. Рафаел Варан се завърна в центъра на отбраната за сметка на Едер Милитао, а Тибо Куртоа отново беше под рамката, след като Алфонс Ареола беше получил шанс в предишния кръг срещу Алавес.
Китаецът Ву Лей стартира в атака за каталунците заедно с Жонатан Кайери. На вратата беше бившият страж на Реал Диего Лопес.
Отборът на Еспаньол вече си гарантира класирането напред в Лига Европа и ще хвърли всички усилия в битката си за спасение.
Винисиус създаде първата опасност, след като в 6-ата минута дриблира между няколко футболисти на Еспаньол и стреля в далечния ъгъл, но Диего Лопес отрази.
"Лос бланкос" обаче не продължиха в същия дух. Винисиус получи жълт картон и като цяло тимът изпитваше проблеми.
Чак в 27-ата минута зрителите видяха пак нещо интересно. Първо, Естебан Гранеро засече опасно с глава и накара Куртоа да спасява. Веднага след това последва акция на Реал, завършена с удар на Винисиус, който обаче не се оказа проблем за Лопес.
Десет минути по-късно Валверде стреля от границата на наказателното поле и кълбото летеше точно към зоната под гредата, но стражът на Еспаньол пак се отличи с намеса. След изпълнението на последвалия корнер се стигна до пас на Бензема към неизтеглия се в защита още Варан, който вкара за 1:0.
Две минути след това Винисиус направи ново нарушение - срещу Давид Лопес, и гостите поискаха изгонването му с втори жълт картон. Съдията обаче прецени, че това не е за официално предупреждение, още повече, че повторенията показаха, че бразилецът се подхлъзна преди сблъсъка с футболиста на Еспаньол.

В 43-ата отново Винисиус излезе на позиция и имаше шанс.

Втората част започна с положението пред Сержи Дардер, но Каземиро направи изключителен шпагат, с което му попречи да стреля към вратата на Реал.

Бензема пропусна да удвои в 53-ата минута, когато се озова сам срещу вратаря. Французинът стреля в тялото на Лопес.

Гостите видимо нямаха сили да се противопоставят, но пък започнаха често да се оголват в задни позиции. Така Винисиус на воля играеше едно на едно със защитниците и в 71-вата минута поднесе топката на Бензема, който само трябваше да я насочи в мрежата, но от няколко метра шутира в аут.

Осем минути по-късно обаче французинът се реваншира с гол след двойно подаване с Валверде, с което всичко в двубоя беше решено.

В 83-ата Менди получи втори жълт картон и беше остранен. Това принуди Зидан да вкара Милитао на мястото на Родриго.

До края обаче не се случи нищо интересно пред Куртоа.




Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти