Двубой в Испания за пореден път доказа ползата от ВАР (видео)

Хетафе продължава с блестящото си представяне в Ла Лига, след като надви Ейбар с 1:0 като гост и заема четвърта позиция преди изиграването на останалите срещи от 16-ия кръг. Освен всичко двубоят на “Ипуруа” доказа за пореден път ползата от въвеждането на технологията Видео асистент рефер (ВАР). Само за едно полувреме съдиите на терена на три пъти първоначално взеха грешното решение, отсъждайки гол. И в трите случая обаче ВАР ги коригира, като забеляза нарушения на правилника, заради което въпросните попадения не бяха зачетени.



В 52-ата минута тимът на Хетафе стигна до изстрел в мрежата на домакините, но ВАР подсказа, че е имало засада. Две минути по-късно баските реализираха, но и тук технологията се намеси, за да забележи игра с ръка на футболист на Ейбар при атаката. В 89-ата минута пък отново заради засада не беше признат още един гол на Хетафе.

Все пак тимът от мадридското предградие стигна до победата след попадение на Анхел Родригес в 67-ата минута.

Двата тима удариха и по една греда, а в последните секунди на добавеното 8-минутно продължение Фабиан Ореяна от състава на Ейбар получи червен картон.

Домакините вече са в нокдаун, тъй като допуснаха четвърта поредна загуба и са точно над изпадащите.
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички