Тер Стеген има повече асистенции в Ла Лига от… Азар

Тер Стеген има повече асистенции в Ла Лига от… Азар

Вчера вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген направи втората си асистенция за сезона, извеждайки в 17-ата минута Антоан Гризман за първия гол в мача срещу Майорка, завършил 5:2 в полза на каталунците.

По този начин стражът задмина звездата на кръвния враг Реал Мадрид - Еден Азар, по асистенции в Ла Лига за сезона. Предишното голово подаване на германския национал беше при победата с 2:0 като гост на Хетафе в 7-ия кръг. И тогава пасът на вратаря доведе до първото попадение в срещата, което беше дело на Луис Суарес. Белгийското крило пък има само една асистенция в испанския елит - в 8-ия кръг при победата с 4:2 над Гранада, когато се отчете и с единственото си попадение в Примера дивисион до момента. Азар обаче има една асистенция и в Шампионската лига - за успеха с 1:0 при визитата на Галатасарай. За сравнение миналия сезон той асистира за 15 гола във Висшата лига, завършвайки на първо място по този показател в английския елит.

Тер Стеген има повече шампионатни асистенции за кампанията и от други звезди на европейския футбол - Кристиано Роналдо, Неймар, Кристиан Ериксен, Рахийм Стърлинг, Дрис Мертенс, Лаутаро Мартинес и Жоао Феликс, докато съотборниците му Френки де Йонг и Луис Суарес също имат по две такива.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички