Милан беше на секунди от провал, но стигна до полуфинал с Юве

Милан беше на секунди от провал, но стигна до полуфинал с Юве

Милан победи Торино 4:2 след продължения и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия. Там съперник на тима ще е Ювентус. В редовното време мачът на "Джузепе Меаца" завърши 2:2, като домакините се спасиха в добавеното време благодарение на гол на Хакан Чалханоглу. Отново той беше точен в началото на допълнителните 30 минути, а Златан Ибрахимович довърши "биковете".

Милан поведе с попадение на Джакомо Бонавентура в 12-ата минута и тотлано надиграваше съперника си, но в 35-ата Глейсон Бремер изравни. В 71-ата минута отново бразилецът беше точен и даде преднина на Торино, за да дойде красивият изстрел на резервата Чалханоглу, пратил мача в продължения. 

"Росонерите" не оставиха съмнение в превъзходството си до края. Головете на Чалханоглу (106') и Ибрахимович (109') продължиха позитивната серия на тима, а Торо инкасира общо 11 попадения във вратата си само за три дни.

Преди първия съдийски сигнал на "Джузепе Меаца" "росонерите" почетоха баскетболната легенда Коби Брайънт, който загина преди два дни. Коби беше фен на Милан, а тази вечер играчите на италианския гранд излязоха с черни ленти.

Много от привържениците бяха дошли с потници с името на Брайънт. На таблото се появи неговият лик, а феновете опънаха транспарант с надпис:

"Почивайте в мир, Коби и Джиана! Завинаги заедно!"

В предишния кръг Милан отстрани лесно СПАЛ, а "биковете" елиминираха Дженоа след изпъление на дузпи.  И докато"червено-черните" бяха в подем след завръщането на Златан Ибрахимович и постигнаха три поредни победи в Серия "А", то Торино претърпя шокираща загуба с 0:7 у дома от Аталанта през уикенда.

Ибра получа почивка, а атаката на Милан поведоха героят от последните два мача Анте Ребич и Кшищоф Пьонтек. В средата на терена действаха Раде Крунич и Исмаел Бенасер, а Джакомо Бонавентура и Саму Кастийехо играеха по фалнговете. В центъра на защитата пък си партнираха Алесио Романьоли и Симон Кяер.

Наставникът на Торино Валтер Мадзари заложи на системата 4-2-3-1, с Андреа Белоти в предни позиции, подкрепян от Алекс Беренгер и Симоне Верди. В халфовата линия се завърна Томас Ринкон, а тримата централни защитници бяха Армандо Ицо, Никола Н'Кулу и Глейсон Бремер. 

Началото беше по-добро за домакините, които опитаха да притиснат съперника в неговата половина и да отбележат ранен гол. Защитата на Торо отново показа, че е уязвима и проблемите не закъсняха. В 6-ата минута удар на Ребич беше блокиран от противников защитник, а малко след това и пробив на Тео Ернандес създаде напрежение пред вратата на Салваторе Сиригу.

В 12-ата минута Ребич напредна на скорост и центрира успоредно на голлинията към непокрития Бонавентура, който отблизо се разписа за 1:0.

След попадението гостите изнесоха играта в по-предни позиции, но с нищо не застрашаваха отбраната в червено-черно. Милан изцяло контролираше развоя на мача и Саму Кастийехо беше близо до втори гол, но след плътния му изстрел с левия крак Сиригу успя да избие. 

В средата на полувремето тифозите на "росонерите" още веднъж засвидетелстваха почитта си към Коби Брайънт. Точно в 24-ата минута целият стадион аплодира бившата звезда на Лос Анджелис Лейкърс, който през втората половина от кариерата си игра именно с №24. 

В 33-ата минута добра възможност пропусна и Анте Ребич. Хърватинът отправи удар с глава, но не затрудни Сиригу. В ответната атака дълъг пас от собствената половина изведе Бремер зад защитата и бразилският защитник прокара топката покрай Джанлуиджи Донарума - 1:1.

Това беше единствената опасна атака на "биковете" до почивката, но тя завърши с гол. Милан веднага се втурна да напада и поне на два пъти можеше да си върне преднината. Попадение на домакините обаче беше отменено заради игра с ръка на Ребич, а Пьонтек стреля в аут след перфкетно центриране на Тео Ернандес.

Още с началото на второто полувреме Златан Ибрахимович започна да загрява. Крунич опита да изненада Сиригу, а в 50-ата минута настана голямо меле в наказателното поле на Милан, но никой от футболистите на Торино не успя да прати топката във вратата.

Белоти се контузи, но след като получи медицинска помощ, се завърна в игра. В 58-ата минута Романьоли се оказа свободен след центриране от десния фланг, но прати топката над напречната греда.

В 64-ата минута Торино организира много опасна контра, завършила с удар на Беренгер и добра намеса на Донарума. Слдващото, което видяха тифозите на "Сан Сиро", беше влизането в игра на Ибрахимович на мястото на Пьонтек. Шведът се включи активно и предизвика хаос пред вратата на гостите, но Сиригу пресече центрирането му.

В 71-ата минута Ола Айна центрира от левия фланг и отново Бремер беше на точното място, за да прати топката в мрежата. Бразилският защитник се вклини между няколко футболисти на Милан и не остави шансове на Дoнарума.

Пиоли реагира с нова смяна, като пусна Рафаел Леао, а малко по-късно на терена се появи и Хакан Чалханоглу. Милан обсади наказателното поле на гостите, но футболистите в червено-черно вече бяха твърде припрени и не намираха начин да излязат на стрелкова позиция. Тогава обаче Кастийехо отклони една топка към Чалханоглу и той с мощен шут я заби под гредата - 2:2.

Милан можеше да реши всичко в своя полза без да се стигна до продължения, но Ибрахимович сътвори фрапантен пропуск. Подаването бе на Рафаел Леао, а Златан от около 3-4 метра прати топката над вратата. Секунди по-късно шведът отново шутира и Сиригу показа рефлекс, запазвайки равенството.

В 95-ата минута Леао отново демонстрира техника на скорост и подаде на Чалханоглу. Турчинът шутира веднага, но Сиригу "закова" топката. Донарума също не бездействаше. Остър удар на Айна накара стража да се намесва решително. 

В 103-ата минута Чалханоглу хитро чукна към Тео Ернандес, който на два пъти не успя да преодолее блестящия Сиригу. В ответната атака резервата на Торино Винченцо Милико се оказа на добра позиция, но Донарума спаси.

На старта на второто продължение Пиоли направи и последната си смяна - Франк Кесие вместо Ребич. Халфът от Кот д'Ивоар още с първото си докосване до топката изведе Чалханоглу, който нанесе мощен удар с левия крак и този път Сиригу капитулира.

Това беше повратният момент в сблъсъка, защото гостите вече бяха изчерпали физическите си сили. В 109-ата минута Леао спря топката за заелия перфектна позиция Ибрахимович и неговият изстрел сложи точка на спора.

Купа на Италия, 1/4-финали:

МИЛАН - ТОРИНО 4:2 след прод. (1:1, 2:2)
1:0

Бонавентура (12)

1:1

Бремер (35)

1:2

Бремер (71)

2:2

Чалханоглу (90)

3:2

Чалханоглу (106)

4:2

Ибрахимович (109)


МИЛАН (4-4-2):

Донарума; Конти, Кяер, Романьоли, Т. Ернандес; Кастийехо, Крунич (82 - Чалханоглу), Бенасер, Бонавентура (76 - Леао); Ребич (106 - Кесие), Пьонтек (65 - Ибрахимович)


Старши треньор: С. Пиоли


ТОРИНО (3-4-2-1):

Сиригу; Ицо, Н'Кулу, Бремер (83 - Джиджи); Де Силвестри (113 - Лаксалт), Ринкон (113 - Лянко), Лучич, Айна; Верди; Беренгер (90 - Милико), Белоти


Старши треньор: В. Мадзари



СЪДИЯ:

Ф. Паскуа


ЖЪЛТИ КАРТОНИ:

Ернандес, Ребич, Кяер, Крунич, Конти, Ибрахимович (М); Ринкон, Ицо (Т)


СТАДИОН:

"Джузепе Меаца"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички