Осасуна вдигна победоносно ръце в Билбао (видео)

Осасуна вдигна победоносно ръце в Билбао (видео)
Отборът на Атлетик Билбао загуби с 0:1 у дома от Осасуна в съседско дерби от 24-тия кръг на Ла Лига. Ойер отбеляза единствения гол в 29-ата минута. “Лъвовете” нямат победа в Примера в цели девет поредни срещи. Усилията им през този сезон ще бъдат насочени към завоюването на Купата на краля.

И двата отбора разположиха схеми на игра 3-5-2. “Лъвовете” на Гайска Гаритано започнаха срещата с повече владение на топката, но без сериозни голови ситуации. В 29-ата минута домакините не се ориентираха при статично положение. Топката беше центрирана към далечната греда, където Унай Гарсия отклони, а Дарко Брашанац стреля с глава. Вратарят Унай Симон спаси, топката стигна до Ойер Санхурхо, който добави в мрежата за 0:1. В 34-тата съдията правилно не зачете гол на “червено-белите”.
През второто полувреме Атлетик натисна. В 51-вата минута рикошет можеше да доведе до изравнителен гол. Две минути по-късно домакините поискаха дузпа за игра с ръка. Повторенията показаха игра с ръка, но съдията реши, че това не е дузпа. В 56-ата младият Унай Венседор стреля от пряк свободен удар, топката се отби от стената, а след това и от напречната греда. В 79-ата Иняки Уилиямс стреля с глава и затрудни вратаря Серхио Алварес. В 90-ата стражът на памплонци направи много важно спасяване. Андер Капа стреля от осем метра, но Серхио беше скъсил ъгъл и успя да избие в корнер. В добавеното време и гредата помогна на гостите от "Ел Садар", след като вратарят им остана статичен и се молеше топката да не влезе.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти