Херта губеше с 0:3, но за 11 минути се спаси (видео)

Херта губеше с 0:3, но за 11 минути се спаси (видео)

Фортуна (Дюселдорф) и Херта (Берлин) откриха по вълнуващ начин 24-ия кръг в Бундеслигата. Двата тима направиха зрелищно 3:3"Меркур Шпил-Арена", като домакините поведоха с 3:0 до почивката, но след нея Херта се пребори за точката. Изравнителното попадение вкара Кшищоф Пьонтек от дузпа.

Херта искаше да се реваншира пред феновете си за позорното 0:5 от Кьолн у дома, а Фортуна знаеше, че с евентуална победа ще се измъкне от опасната зона.Домакините поведоха още в 6-ата минута, когато Кевин Щьогер пусна дълъг извеждащ пас към Караман, той изчака и технично мушна топката между краката на вратаря Томас Крафт. Само четири минути по-късно Ерик Томи влезе отляво в наказателното поле и много майсторски стреля в далечния ъгъл за 2:0. В самия край на полувремето ситуацията за Херта стана още по-тежка. Този път Матиас Цимерман подаде на Караман и той от беше безпощаден с третия си гол от старта на сезона в Бундеслигата.

Всичко изглеждаше перфектно за Фортуна, но след почивката ролите се размениха, а за това помогна и двойната смяна в състава на Херта с включването на Максимилиан Мителщат и Мариус Волф. Берлинчани стигнаха до равенството само в рамките на 11 минути.Началото на обрата постави Томи с автогол в 65-ата минута след безобидно центриране от левия фланг. В 67-ата Матеус Куня получи пас от резервата Волф и с много премерен удар изненада Флориан Кастенмайер. Четвърт час преди края Пьонтек беше спънат в наказателното поле от Крафт и сам реализира дузпата, носейки равенството на Херта.

Точката помогна на тима от столицата да измести Кьолн от 13-ото място, а Фортуна е на 16-а позиция.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти