АЛКОХОЛято

АЛКОХОЛято

Всички лекари повтарят да се хидратираш като луд през лятото и подчертават, че особено през големите жеги минималното количество течности, което трябва да поглъщаш дневно, е 2 литра. Тук, разбира се, не се включва само водата. А съвсем скорошна анкета сред мъже между 25 и 50 години установи кои са най-предпочитаните напитки за горещия сезон (с изключение на водата).



На първо място категорично застава бирата. Половината отговорили сочат именно пенливата течност за най-разхладителна и приятна за лятото. Освен всичко друго, бирата съдържа вещества, които стимулират имунната система и хормона на щастието. Което я прави в съвсем позволен антидепресант.



Всеки пети пък залага на ментата. Независимо дали чиста, или в комбинация с газирана напитка, а понякога с мляко, именно ментата носи една неповторима свежест при консумация през лятото. А самата есенция на напитката е доказано полезна за храносмилането и черния дроб, така че ако някой ти прави забележка, че прекаляваш със зелената течност, обясни, че просто се грижиш за здравето си.



Пак почти 20% са гласували за освежаващата сила на коктейлите. Разбира се, става въпрос не за женски коктейли, а за класики като маргарита, дайкири, мохито и други. С коктейлите винаги трябва да се внимава, препоръчват доктори, защото високата захарност се отразява зле на състоянието на сутринта, а и смесването на различни алкохоли не понася на всеки. Особено непрепоръчителни са коктейли, комбиниращи различни типове алкохол - такъв е бил любимият коктейл на писателя Чарлс Буковски, Boilermaker, който е представлявал просто шот скоч, потопен в еднолитрова халба бира.



Последните около 10% поделят предпочтанията си междуразлични видове твърд алкохол, като почти 2% са категорични, че и през лятото не биха се отказали от високоградусния домано произведен алкохол.

За финал само ще ти препоръчаме особено когато си седнал с намерение да пиеш повече от 1-2 набързо, да консумираш и много вода - най-малкото, това ще облекчи главобола на сутринта.

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти