ГардеРОБ: Обуй се!

ГардеРОБ: Обуй се!

Да, знаем, че е почти лято и сега се насочваш към по-леки, тънки и прохладни обувки. Факт е обаче, че немалко хора носят всякакви обувки дори през топлите месеци. Което значи, че трябва да обръщаме внимание на избора на обувки, независимо от сезона. А съчетаването им спрямо облеклото ти може да се окаже ужасно важен. Особено ако си на интимна или бизнес среща. Което, естествено, не значи, че можеш да си супер небрежен, когато излизаш на по бира. Виж кое къде е подходящо и помисли, преди да излезеш от вас.

Кецове
Много универсална обувка. Върви както за спорт, така и за работа, за излизане с твоите хора, че дори и са някое по-сериозно парти (където, да, речем, трябва да си с блейзър и риза). Зависи от кеца, много ясно. Ако става въпрос за класически и изчистен модел, всичко е наред. Това важи и за едноцветни и кожени модели. Заложи на леки за носене с по-семпъл модел.

Маратонки
Знаем, че това в детството ти беше знак, че си много готин. Сега обаче не е най-якият избор на света, освен ако няма да ходиш да поиграеш баскет или да се поизложиш във фитнеса. И тук има изключения, но това, че си избрал маратонките н Джордан или Коби, изобщо не значи, че ще изглеждаш добре.



Спортни обувки
Още един много редовен избор, с който почти няма шанс да сбъркаш. Можеш да ги носиш смело както с дънки и тениска, така и със спортен екип, но и със сако. Номерът е винаги да смазваш старото правило, че ако обувките са кафяви, няма как каишката на часовника и коланът ти да са черни. Постарай се да имаш поне два чифта в различни неутрални цветове.

Официални обувки
Не се шегуваме: познаваме хора, които сме виждали с официални "шпицарки" и анцуг. И то не иронично! Дори с дънки, джинси и т.н. е леко спорно дали е добра комбинация. Хубаво е да се помисли какви официални обувки с какъв костюм е окей да се съчетават, но за това - друг път.



Челси-боти
Боти без връзки, закопчавания и ципове - това си е идеално. Почти всички Chelsea-боти са много изчистени модели, което е идеално, защото могат да се носят с всичко - от дънки до костюм с риза и вратовръзка. Не са много за лятото, но ако се сещаш, Ханк Мууди носеше почти през цялото време такива в Californication, а все пак действието основно се развиваше в топлия Лос Анджелис.

Сандали, джапанки, плетени обувки
Нашият съвет е да носиш джапанки и чехли евентуално само у дома, а сандали и плетени обувки - никога и никъде, съвсем сериозно. Но ако все пак решиш, прави го на своя отговорност.

Ето и още малко съвети за летния ти гардероб!

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти