БраДА или НЕ?

БраДА или НЕ?

Хубавата и добре поддържана брада определено привлича женското внимание. Подчертаваме ХУБАВА и ПОДДЪРЖАНА, защото всеки мъж с по-дълга и запусната брада може лесно да заприлича на клошар. Ако пък е поддържана, но е в комбинация със странен аутфит, моментално ще бъдеш обявен за хипстър. Ако си здрав и носиш карирани ризи с навити ръкави, ще кажат пък, че си дървосекач. Което обаче не значи, че трябва да се съобразяваш с хорското мнение. И все пак чети надолу, за да имаш предвид на какво да обърнеш внимание, ако си решил да влезеш в редицата на брадатите господа.

Хигиена
Тя е задължителна. Това значи, че през няколко дни ще трябва да миеш старателно брадата си с шампоан (или пък със специален за целта сапун, поразтърси се из нета), а после да ползваш балсам (или ако предпочиташ - кондишънър).

Масла и балсами
След въпросното старателно измиване и подсушаване е ред на по-сериозните грижи. Именно тогава е моментът да нанесеш beard oil или beard balm. Всичко това се прави с цел косъмът на брадата да е чист, по-мек, здрав, а и да се предотвратят всякакви сърбежи на кожата под брадата, където според специалисти редовно се получавали всякакви дерматити.



Гребенче
Не, никак не е смешно. Брадата трябва да се разресва, за да изглежда добре. Ако използваш и специална вакса за брада, можеш да ѝ придадеш желаната форма (можеш и с beard balm да го направиш, но ефектът е по-различен). Сдобий се с някакво малко и сравнително гъсто гребенче и го носи винаги с теб.

Подрязване
Сресването е задължително наистина, но през определен период (около 2 седмици, в зависимост колко бързо расте брадата ти) трябва да се полагат и други грижи. Или се сдобиваш с хубав тример с много приставки и след много опити се научаваш коя част от брадата ти как трябва да бъде подрязана, или просто намираш бръснарско ателие, където да имат познания и опит в грижата за лицевото окосмение. И не забравяй - понякога трябва да използваш и ножица.



"Засичане"
Досещаш се, че да си оставиш цяла брада съвсем не значи да спреш да се бръснеш. Най-лесният вариант е да бръснеш под линията на челюстта си или малко по-надолу, като така създадеш линия на брадата си. Също е добре да бръснеш и бузите си над определена линия, ако окосмението ти заплашително наближава скулите - не искаш да изглеждаш като сбездомник, нали? Всичко това ще придаде усещане за подреденост и наистина ще изглеждаш като човек, който полага грижи, за да изглежда така, а не обратното - виждал си достатъчно негативни примери. Препоръчваме ти новите тримери на Philips, които многократно са доказвали, че са най-добрите в помощта при поддържането на мъжката брада.

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти