Андреа Джани: Радвам се да видя как моят отбор играе

Андреа Джани: Радвам се да видя как моят отбор играе

Италианският специалист Андреа Джани записа феноменално постижение, след ката но второ поредно европейско първенство класира водения от него тим на финал. През 2015 година Андреа Джани изведе Словения до сребърните медали в София, а сега успя да изведе Германия до битката за титлата в Краков.
“Помолих момчетата да повярват в нашата система на игра. Помолих играчите ми да засилят силата на началния удар. Не ми пукаше, че моите играчи рискуваха и правеха грешка. Помолих ги да продължат да правят това по същия начин. В крайна сметка тази наше игра ни се отплати”, заяви Андреа Джани.
"Беше страхотен мач, защото губехме с 0:2 гейма и във втрота част играхме зле. Спечелихме толкова много мачове в този турнир, защото работихме за постигането на тактическите си цели, дори когато имахме проблеми. Върнахме се в играта благодарение на сервиса и атаката ни”, добави легендарният италианец.

Германия на исторически финал след невероятен обрат над Сърбия (видео + снимки)

“Играхме отборно. Симон Хирш влезе като резерва в тайбрека и донесе положително развитие на играта ни. Важно е всичките ни волейболисти да играят успешно, а не само Гроцер, Кампа или Фром. Играем отборно и подобряваме постепенно показаното на игрището. Имахме страхотно време, благодарение на участието на целия отбор, ние значително подобрихме нивото на нашата игра. Радвам се да видя как моят отбор играе”, заяви гордо Андреа Джани.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти