Тодор Скримов: "Французинът" в състава на България (видео)

Тодор Скримов: "Французинът" в състава на България (видео)

Националът на България по волейбол Тодор Скримов върна времето назад и сподели интересни факти за началото на волейболната си кариера, взаимоотношенията си с Маурисио Паеш и участието си на Олимпиадата в Лондон през 2012-а, на която България завърши четвърта.

41 България - Португалия 3:1

Скримов започва кариерата си в Миньор (Перник), а след това играе и за Славия. Заминава за Франция през 2007-а, където се състезава в отбора на Фрежус под треньорството на Тиери Глоувач, който се заема с развитието на таланта му.

40 България - Франция 0:3

“Франция ми даде почти всичко във волейболен аспект. Винаги ще пазя Тиери Глоувач в сърцето си, защото той е човекът, който започна да ме тренира от ранна възраст и ме посрещна във Фрежус, след като се опитвах да се наложа в Ница, Кан и дори Грасе.”

40 България - Франция 0:3

След двугодишния си престой във Фрежус посрещачът подписва с Пари Волей, където играе от 2009-а до 2013-а. Там Тодор се запознава с новия си треньор Маурисио Паеш, който му помага да стане професионалист и го налага в първия отбор. Заради него Скримов става неизменна част от националния отбор на България, започвайки да печели повиквателни още през 2011-а.

“Започнах годината във втория отбор, но я завърших с професионалистите в първия. Маурисио Паеш, един от най-добрите треньори, с които съм работил, ми помогна да се развия и да стана истински професионалист. През 2011-а бях повикан в националния отбор на България за първи път, но не успях да се доредя до първия отбор. Това показва каква конкуренция имаше тогава. След това участвах във всички мачове на Олимпиадата през 2012 в Лондон. Бяхме близо до спечелването на бронзовия медал, но Италия бе по-добра от нас тогава.”

29-годишният национал вече е един от най-опитните играчи в националния отбор и отборът разчита изключително много на него. Скримов споделя, че да играе пред публиката в България е нещо невероятно.

“Да играя пред родната си публика е невероятно, мотивацията е огромна. Можех да играя 3 поредни мача без да се изморя. Сега вече е по-трудно. По тази причина знам как се чувства отбора на Франция. Те играят наистина силно и несъмнено са спрягани за фаворити на турнира.”

49 България - Румъния 3:0

Скримов ще поеме ново предизвикателство през следващия сезон като част от отбора на Енисей (Красноярск), но това остава встрани от нещата за момента, тъй като сега тече Европейското първенство по волейбол. България започна ударно с 3 победи от 3 мача, осигурявайки си класиране на осминафинал, но допусна загуба от Франция снощи, а днес й остава мач с Италия.

“Има толкова добри отбори на първенството - Русия, Полша, Франция, Сърбия и Италия. Ще опитаме да покажем най-доброто от себе си и да достигнем поне до четвъртфиналите на първенството”, завърши Скримов.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти