Салпаров: Докато не започнем да се борим за всяка ситуация, няма да успеем за медали

Салпаров: Докато не започнем да се борим за всяка ситуация, няма да успеем за медали

Либерото на националите Теди Салпаров бе много критичен в оценката си след загубата от Италия с 1:3 гейма в група А от европейското първенство. Салпаров заяви пред БНР разликата е в борбата за всяка точка, а ето още какво каза той след мача:

41 България - Италия 1:3

"Специално в този мач за разлика от срещата с Франция играхме като равен с равен срещу Италия в първите три гейма. Това бе докато не ни паднат някои леки топки, докато не успеем в контраатака – неща, които направиха разликата. Докато при италианците това не се получава – те са прецизни в такива моменти. Затова големите отбори са големи – защото са перфектни в леките ситуации.

41 България - Италия 1:3

 

"Ние тръгнахме много мотивирани, много събрани и ни се отвори мач, в който би трябвало да спечелим, по този начин, по който стартирахме. Имахме своите аргументи. За съжаление не се получи в следващите части. Все сигаме до този въпрос „защо?“. Това "защо" е чисто технически аспект  – умения, опит, концентрация и т.н. Това е разликата. Докато не се научим, че трябва да се борим за всяка елементарна ситуация, никога няма да можем да играем за медали и да се борим за призови места на големи форуми“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти