Иван Сеферинов: Никой не е очаквал чудеса, но победа на 1/8-финалите е задължителна

Иван Сеферинов: Никой не е очаквал чудеса, но победа на 1/8-финалите е задължителна

България допусна две загуби от Франция с 0:3 и от Италия с 1:3 гейма в Група А на Европейското първенство за мъже, като националите ни завършиха на трето място в групата. Те продължават на 1/8-финали в Словения, като очакват своя съперник след последния мач между домакините и Русия тази вечер. Най-вероятно обаче това ще бъдат домакините от Словения. Членът на УС на БФВолейбол и шеф на ВК Славия Иван Сеферинов коментира за BGvolleyball.com, че третата позиция в групата е напълно закономерна.

"Никой не е очаквал чудеса от волейболистите ни на това Европейско първенство. Знаем класата на Франция и Италия, като третото място място на България в Група А е напълно закономерно. Програмата минимум в групата е изпълнена".

"Срещу Франция не показахме игра. Срещу Италия нашите момчета се бориха и направиха два добри гейма. След това се получи срив. Явно не им достига не само концентрация, но и и физическа подготовка".

"Сега излизаме на 1/8-финал, като още не знаем съперника, но най-вероятно това ще е Словения. Ще е трудно, защото словенците са домакини, ще разчитат на този факт, залата ще се напълни за мача. Но националите ни трябва да вземат мача. Победата е задължителна. Да, ще пътуват, но имат време да се подготвят. Само успех ще ни класира в Топ 8 на Европа, като присъствние в първата осмица е основната цел на това Европейско първенство".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти