Алегри: Не е правилно да ни смятат за фаворити срещу Реал Мадрид

Алегри: Не е правилно да ни смятат за фаворити срещу Реал Мадрид

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не иска ролята на фаворит за финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид. "Трябва да сме искрени. Оптимизмът в медиите е нещо хубаво, но за мен не е правилно да ни смятат за фаворити срещу Реал Мадрид. Не ми харесва. Съперникът ни е много силен отбор и трябва да се уважава", заяви италианският специалист на пресконференция днес.

"Вярваме в нашите способности, но и знаем какво представлява Реал Мадрид. Моите играчи са невероятни, но от тях искам още повече усърдие. Финалът е мотивация и за двата отбора, но ние трябва да сме по-амбицирани", довери наставникът на "бяло-черните". "Моментът за нас е превъзходен и го заслужаваме заради усилията на всички, заради нашите фенове. Сега сме по-уверени, по-сигурни отпреди две години, когато играхме финал с Барселона. Този отбор се подобри много. (…) Сега има по-голям оптимизъм от финала в Берлин. Развихме се много", сподели той.

Запитан за множеството загубени финали в ШЛ, Алегри заяви: "Ясно е, че по-добрият побеждава на финала, но трябва да си там. Важно е да си финалист. Негативната серия е нещо лошо, но служи за извличане на позитивни изводи. Финалът в Шампионската лига е като Супербоул. Името ти е там".

"Реал Мадрид се подобри много и трябва да поздравим Зидан. Каземиро помага много за баланса. С Иско на терена Реал контролира по-добре играта. С Бейл играта им е по-бърза, но с Иско има много повече фантазия", анализира специалистът. "Няма да ходя с колело до никъде дори да спечелим финала. Просто не ми харесвам велосипеди", каза още Алегри, отказвайки да се хваща на бас за финала.

Легендарният Джанлуиджи Буфон не тренира днес с отбора заради болки, но се очаква да няма проблеми за големия дуел в събота вечер.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти