Любимата мишена на Неймар в ШЛ му осигури рекорд

Любимата мишена на Неймар в ШЛ му осигури рекорд

Бразилската суперзвезда на Пари Сен Жермен Неймар отново бе във вихъра си в Шампионска лига и бе с главна роля при унищожителния разгром със 7:1 над Селтик в петия кръг от груповата фаза на най-силния клубен турнир. Той вкара първите два гола за домакините и осъществи обрата от 0:1, като подаде за третото попадение, дело на Единсон Кавани.

Неймар е бил директно обвързан в цели 15 гола срещу Селтик в само шест мача от Шампионска лига, отбелязвайки седем от тях - това именно е любимият съперник на бразилеца, ако се съди по тези показатели. Статистиката показва, че Неймар подава или вкарва на всеки 35 минути срещу “детелините”, което е впечатляващо постижение.

В настоящия формат (от сезон 2003/04) пък Неймар се превърна в едва втория футболист в историята, реализирал попадение във всеки от първите 5 кръга на груповата фаза. Другият такъв играч е Кристиано Роналдо, който постигна рекорда ден преди бразилския си колега, когато се разписа за внушителното 6:0 над АПОЕЛ.
Пари Сен Жермен също записа рекорд с успеха 7:1 над Селтик - френският гранд вече има 24 попадения на сметката си в груповата фаза, което никога не е било постигано досега от който и да е отбор, а дори остава още един мач. В последния кръг парижани гостуват в Мюнхен на Байерн.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти