Факторът "Гризман"

Факторът "Гризман"

Френският нападател на Атлетико Мадрид Антоан Гризман не се намира в най-добрата си форма от началото на сезона, но вчера вечерта показа на какво е способен при победата на “дюшекчиите” с 2:0 на “Wanda Metropolitano” срещу Рома в Шампионската лига. В 69-ата минута Гризман отбеляза страхотен гол със странична ножица за 1:0, а в заключителните минути асистира на резервата Кевин Гамейро, който оформи крайния резултат.

Че Гризман е изключително важен играч за Атлети не е тайна за никого, но според статистиките на Opta влиянието на французина върху представянето на тима в най-престижния клубен турнир на Стария континент е наистина огромно. Гризман има пряко участие в 10 от последните 15 гола на “дюшекчиите” в Шампионската лига (8 попадения + 2 асистенции).

За съжаление на Диего Симеоне, след двата поредни “хикса” срещу аутсайдера в Група “С” Карабах, Атлетико Мадрид не държи нещата изцяло в свое ръце и е изправен пред отпадане от Шампионската лига. За да се класират на осминафиналите, испанците трябва за дължително да победят Челси в Лондон в последния шести кръг, а в същото време Рома да сгреши на “Олимпико” в Рим срещу Карабах.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти