Юве не позволи на Байер дори да помечтае за осминафинала (видео+галерия)

Юве не позволи на Байер дори да помечтае за осминафинала (видео+галерия)

Ювентус завърши с победа участието си в група “D” на Шампионската лига, след като се наложи с 2:0 над Байер (Леверкузен) на “БайАрена” в сблъсъка от 6-ия кръг. Мачът бе без значение за торинци, които вече си бяха осигурили първото място в групата. Домакините пък се нуждаеха от победа и Атлетико да не спечели в другия мач с Локомотив (Москва), за да се доберат до втората позиция. “Бианконерите” обаче не дадоха шанс на “Аспирините” дори за кратко да помечтаят за продължаване напред, като с голове на Кристиано Роналдо в 75-ата и Гонсало Игуаин в 90-ата минута сломиха своя съперник. В другия мач “Дюшекчиите” спечелиха с 2:0 и ще играят на 1/8-финал.

Домакините на “БайАрена” заложиха на Лукас Аларио и Кай Хавертц в атака. Те имаха подкрепа от Карим Белараби и Муса Диаби по двете крила. В средата пък действаха Чарлс Арангис и Керем Демирбай.

За Ювентус Маурицио Сари бе избрал Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо да бъдат двойката нападатели, а Федерико Бернардески действаше зад тях. Триото в средата на терена пък бе съставено от Миралем Пянич, Хуан Куадрадо и Адирен Рабио.

Байер започна мача в по-бързо темпо и в 4-ата минута имаше първата възможност за гол. Ларс Бендер центрира към Диаби в наказателното поле, който опита удар от воле, но не успя да намери добре топката, която мина встрани от вратата.

В 10-ата минута Демирбай стреля извън наказателното поле, но малко не му достигна да отбележи. Минута по-късно страхотен шут на Диаби се отби от гредата.

Ювентус имаше първата си възможност в 20-ата минута, когато Роналдо напредна отдясно и опита изстрел от малък ътъл, но не бе никак далеч от целта. минута слд това и Куадрадо имаше добра възможност като шутира от границата на пеналта, но и той не намери вратата.

В 22-ата минута опасен удар на Белараби бе спасен от Буфон. След това пък играч на Леверкузен падна в наказателното поле след сблъсък с Даниеле Ругани, но съдията бе категоричен, че няма да отсъди дузпа за подобно съприкосновение.

В 34-ата минута Аларио стреля с глава след центриране от корнер, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

В 36-ата минута събитията се пренесоха пред другата врата, където Игуаин открадна една топка и отправи силен удар, но над вратата.

13 Байер Леверкузен - Ювентус

 

В 44-ата минута грешка при изнасянето на топката от страна на Рабио позволи на Байер бързо да прати топката в пеналта на гостите, където Кай Хавертц бе на добра позиция, но в последния момент ударът му бе блокиран от Ругани със самоотвержена намеса.

Ювентус можеше да откри резултата в началото на втората част. В 50-ата минута Роналдо бе изведен сам срещу вратаря и отбеляза, но попадението не бе зачетено заради засада.

13 Байер Леверкузен - Ювентус

 

Пауло Дибала се появи в игра в 67-ата минута и секунди по-късно обстрелва вратата, но неточно.

В 75-ата минута аржентинецът имаше основна роля за откриването на резултата в полза на торинци. Той поулчи дълъг пас на лявото крило, напредна и подаде успордно на голлинията за Роналдо, който отблизо засече във вратата за 0:1.

13 Байер Леверкузен - Ювентус

 

В 89-ата минута "Аспирините" можеха да стигнат поне до равенството при едно разбъркване в наказателното поле пред Джанлуиджи Буфон, но Арангис отблизо стреля покрай вратата.

В добавеното време на срещата италианците организираха контраатака, Дибала подаде за Игуаин на границата на наказателното поле и той с прецизен удар оформи крайното 0:2.

Така Ювентус завършва на първата позиция в групата с актив от 16 точки, докато Байер остава 3-и с 6 точки и ще продължи участието си в Лига Европа напролет.

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти