Манчестър Сити изхвърлен от Шампионската лига

Манчестър Сити няма да участва в Шампионската лига следващите два сезона и бе глобен с 30 милиона евро. Това е наказанието, което получиха "гражданите" от УЕФА, след като европейската футболна централа определи, че Ман Сити ги е подвел и е нарушил правилата за Финансов феърплей.


Тежката санкция и лишаването от право на участие в турнирите на УЕФА за следващите два сезона е показателно за оценката на централата относно това колко сериозно клубът е нарушил правилата. Разкритията идват след разследване, провокирано от имейли и документи, публикувани от германското списание "Шпигел” през ноември 2018 г.

Състав на контролния финансов орган на УЕФА определи, че клубът е фалшифицирал приходите си от спонсорства в отчетите си към процеса на Финансов феърплей. Подправените отчети са за периода между 2012 и 2016 г.

От Манчестър Сити коментираха, че клубът е “разочарован, но не изненадан“ от решението. Позицията на “гражданите” е, че този случай е “започнат от УЕФА, разследван от УЕФА и решен от УЕФА”, като според е тях е трябвало да бъде разгледан от независим орган. В изявлението на Сити се допълва, че клубът веднага ще започне процедура по обжалване в Спортния съд в Лозана.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти