Утре стартира благотворителният ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge"

Утре стартира благотворителният ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge"

В събота, на 19 октомври 2019, започва седмото издание на благотворителния ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge". За 11 дни участниците изминават 1050 км в Румъния и България, като два пъти ще преминат Дунав и Стара планина. Денивелацията на трасето е 7500 метра. Участниците ще се движат с велосипед първите 4 дни (по 160км /ден) и ще бягат 7 дни (по 60км / ден). Само 5 души досега са успели да минат успешно цялото разстояние.

Участниците могат да се регистрират не само за цялото разстояние, но и за отделни негови части – колоезедене, бягане или отделни дни на 1000balkan.com/registration/. Всеки участник ще избере кауза, за която ще набира средства до достигане на поставената от него цел за дарения. В събитието досега са участвали хора с изключителни постижения като Слави Несторов (качил Еверест миналата година) и Андрей Рошу (преплувал Ламанша).

Стартът е на 19 октомври, в 7.00 часа сутринта, в Букурещ. Там е и финалът, на 29 октомври, около 17:00 часа. Групата ще стигне до центъра на София около 16:00 на 22 октовмри и ще тръгне обратно към Букурещ на 23 октомври в 8.00 часа сутринта.

На територията на България маршрутът преминава през Видин, Белоградчик, Берковица, Своге, София, Ботеврад, Луковит, Плевен, Бяла и Русе. Всеки желаещ може да се присъедини към маратонците по пътя им, с каране на колело или с тичане, и да премине разстояние по свой избор. Броят на участниците обикновено е най-голям в близост до Букурещ и София.

За изминалите 6 издания благотворителната инициатива е събрала общо над 131 000 евро. Даряването става онлайн през сайта на маратона

www.1000balkan.com

. Даренията към българските каузи се извършат чрез платежната система на социалната мрежа за дарители Платформата.бг (

platformata.bg

).

Подкрепените каузи са внимателно подбрани от организаторите и включват социални сфери като грижа за деца и възрастни хора с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти и подкрепа на хора в неравностойно положение.

За тазгодишното издание на маратона са избрани три български каузи на Multi Kulti Collective (МултиКулти), Фондация "Дечица" и Фондация "Джамба", като всички са насочени към подкрепа на деца от различни социални групи.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти