Легендарният Сергей Тетюхин се отказа от "Сборная" след Олимпиада №6

Легендарният Сергей Тетюхин се отказа от "Сборная" след Олимпиада №6

Легендарният ветеран Сергей Тетюхин казва "сбогом" на руския национален отбор. 41-годишният волейболист, който е една от иконите на руския волейбол и олимпийски шампион от Лондон 2012, съобщи за решението си в Бразилия, след като изигра последния си мач със "Сборная" на Игрите в Рио 2016.

За негово съжаление раздялата с представителния отбор не стана по най-добрия начин, като Русия остана без медал и завърши на 4-о място в крайното класиране на Олимпиадата в Бразилия.

„Това бе последния ми мач със "Сборная“, обяви волейболистът след двубоя със САЩ за бронзовите отличия, който Русия загуби с 2:3 гейма. „А за евентуално клубно участие? Нека сега да говорим окончателно само за националния тим“, коментира решението си Сергей Тетюхин.

Това бе рекордната 6-а Олимпиада за руския волейболист. Едва 20-годишен той попада в националния отбор. В кариерата си Тетюхин покорява и олимпийския връх, като има титла от Игрите в Лондон 2012. В Рио 2016 Тетюхим бе знаменосец на руската делегация.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти