Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 - Женско футболно първенство: Пълдин - Локомотив (Стара Загора)

В Русия: Да се поучим от Сърбия и България! Тетюхин е най-подходящ да води “Сборная”

В Русия: Да се поучим от Сърбия и България! Тетюхин е най-подходящ да води “Сборная”

Олимпийският шампион от Лондон 2012 Сергий Тетюхин може да стане вариант за заместник на Владимр Алекно на поста селекционер на Русия, заяви една от легендите на руския волейбол Олег Молибога.

В четвъртък от Всерусийската федерация по волейбол обявиха, че контрактът на Владимир Алекно няма да бъде продължен и търсят негов заместник за селекционер на “Сборная”. Олимпиадата в Рио стана 6-а поред за Тетюхин като волейболист, който днес навърши 41-години.

"Сърбите и българите отдавна тръгнаха по пътя с покани към млади треньори. По-добра кандидатура от тази на Сергей Тетюхин аз не мога да видя. Той е бил на 6 Олимпиади, той е видял толкова много, колкото никой друг не е. Тетюхин към момента е най-перспективният вариант. Той може би ще допуска грешки, но и ще се учи, смятам, че като водещ играч на Белогорие и “Сборная” Тетюхин отдавна участва в треньорския процес”, заяви Олег Молибога пред Р-Спорт.

По мнението на Молибога, ВФВ не разглежда варианти с покани за чуждестранни специалисти.

“Да вземем чужденец в “Сборная” на Русия - това ще е недомислие. И най-добрият чужденец ще дойде, ще заработи парите си и ще си тръгне, а какво той ще остави тук, него не го вълнува. Аз съм за това никога да не каним чужденец за селекционер на Русия. На нас ни трябва руски треньор”, допълни Молибога.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти