Металург спечели с дузпи областния финал в Перник

Металург спечели с дузпи областния финал в Перник

Отборът на Металург 1957  е новият шампион в А  Областната група в Перник. Тимът спечели финала  на областното първенство в оспорвано дерби с ФК Енергетик-Перник след равенство 1:1 в редовното време и изпълнение дузпи. Купата на победителите връчи заместник-областния управител Иво Иванов. Преди срещата той награди  общо 25 ветерани от пернишкия футбол. Иванов и в момента е треньор на националния отбор по таекуон-до ITF.

Сред зрителите на трибуните бяха народният представител  д-р Александър Александров , кметът на квартал "Изток" Емил Костадинов и естествено председателя на ОС на БФС в Перник Валентин Лазаров.

Макар да имаше инициативата през по-голямата част от мача и да беше по-класния тим на терена,  отборът на Металург успя да стигне до равенството едва в 94-та минута. Тимът обаче показа здрави нерви и спечели шампионата след изпълнение на дузпи и с общ резултат 6:5 се  класира на баража за участие в Югозападна  трета  група.

Милчо Максимов

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти