Конте: Лудогорец е организиран тим, но ние ще бъдем готови (видео)

Наставникът на Интер Антонио Конте очаква сериозна съпротива от Лудогорец в първия двубой между двата тима от 1/16-финалите в Лига Европа. Срещата в Разград е в четвъртък от 19:55 часа.

“Мачът ще бъде срещу отбор, който редовно играе в евротурнирите - коментира треньорът. - Лудогорец демонстрира нападателен футбол и е първи в своето първенство с голяма разлика пред втория. Трябва да сме напълно съсредоточени, защото срещу нас ще се изправи един организиран тим. Но ние ще бъдем готови.”

Бившият мениджър на Челси беше запитан какво мисли за Козмин Моци. “Моци игра и в Италия, но не обичам да говоря за единици, защото успехите на един футболист се дължат най-вече на работата на целия тим. Подхождаме с уважение, защото знаем, че Лудогорец има силно нападение. Проучили сме ги и трябва да се възползваме от слабите страни на противника, които сме забелязали”, отговори Конте.

Треньорът намекна, че Алексис Санчес ще бъде сред титулярите: “Той е готов да започне мача. Наскоро Алексис се възстанови от тежка контузия, заради която беше аут в продължение на 3 месеца. Изобщо през последните две години той не игра много”.  

18 Антонио Конте говори пред медиите

“Поражението от Лацио през уикенда ни попари, но най-вече резултатът, а не играта. Срещнаме съперник в много силна форма. Трябва да се стараем да забравим тази загуба и да покажем нашите възможности, за да постигнем желания резултат. Интер трябва да израства и психически, защото това е в основата на добрата игра”, продължи Конте.

Бившият селекционер на Италия обясни и защо Марсело Брозович и Милан Шкриняр не са в групата. “Брозович остана в Милано, защото има контузия в глезена и от два дни не е тренирал. Шкриняр пък не пътува, защото в продължение на 4-5 дни беше болен от грип”, завърши Конте.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти