Гордън Страхън напусна Шотландия

Гордън Страхън напусна Шотландия

Гордън Страхън напусна поста селекционер на Шотландия. Решението за промяната бе взето след разговори с ръководството на местната футболна федерация. Страхън и помощникът му Марк Макгий си тръгвал след два неуспешни квалификационни цикъла.

Той бе назначен през януари 2013 г., като наследи на поста Крейг Ливайн. Квалификациите за Евро 2016 започнаха отлично, но в края шотландците се разминаха с място на европейското първенство, а това се случи и в квалификациите за световното първенство през 2018 г. В последния мач Шотландия завърши наравно 2:2 със Словения и не успя да стигне до второто място в група F, което щеше да им даде шанс за участие в плейофите.

“Още в първия ми ден като селекционер на Шотландия заявих, че това е най-прекрасният момент в кариерата ми. Исках да върна усмивките по лицата на хората. Разочарованието от това, че не стигнахме до плейофите е голямо. Искам да благодаря на всички играчи, споделихме магически моменти и тези спомени ще останат завинаги”, сподели Страхън.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти