Ивица Олич се завърна в националния отбор на Хърватия

Ивица Олич се завърна в националния отбор на Хърватия

Прекратилият футболната си кариера Ивица Олич се завърна в националния отбор на Хърватия като помощник-треньор на новия селекционер Златко Далич. "За мен е чест отново да бъда част от хърватския национален отбор, макар и този път в различна роля. Вярвам, че мога да помогна да постигнем целта си, която е класиране на финалите на Световното първенство в Русия", заяви бившият нападател. Хърватия ще играе срещу Гърция през ноември в решителните плейофите на разменено гостуване за място на Мондиал 2018.

38-годишният Олич прекрати кариерата си през юни след един сезон с екипа на Мюнхен 1860. Като футболист той записа 104 мача и 20 гола за националния отбор на Хърватия с четири участия на Световни първенства и още две на европейски шампионати. Нападателят направи име на клубно ниво, записвайки 12 сезона в Бундеслигата в съставите на Байерн Мюнхен Шампион и носител на купата на Германия през 2010 година), Херта, Хамбургер ШФ и Волфсбург. Той стана и три пъти шампион на Русия с ЦСКА Москва в периода 2003-2006 година, с който триумфира и в турнира за купата на УЕФА през 2005 година.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички