Новата цел пред Исландия е участие на осминафинал на Световното

Новата цел пред Исландия е участие на осминафинал на Световното

Класиране за осминафиналите е основната задача, която е поставена пред националния отбор на Исландия на Световното първенство по футбол догодина Русия, обяви президентът на федерацията Гунди Бергсон.

Националният отбор на малката северна страна стана победител в група I с 22 точки от 7 победи, 1 равенство и 2 поражения и за първи път в историята си се класира за Мондиал.

"Не може и да става дума, че успехите на Евро 2016 са ни завъртели главите. Ние сме хора, които винаги си поставят реалистични цели. Нашата задача на Световното първенство е да излезем от групата и да се класираме на осминафиналите. По време на квалификациите имахме възможността да покажем силата на нашия дух, а след класирането цяла нощ Рейкявик не спа, разказва Бергсон.

"Но това е просто етап от нашето развитие, което продължава вече години. Също така не бива да забравяме и усилията на всички треньори, които са работили с играчите до момента, добави президентът на федерацията, който е един от първите играчи от тази страна, пробили в големия футбол. Бергсон, играл като защитник, е носил екипите на Мюнхен 1860, на английските Тотнъм и Болтън Уондърърс.
"Успехите ни миналата година във Франция обединиха нацията и мога да кажа, че футболът е спорт номер 1 в страната. Макар и да бяхме за първи път на голям форум, стигнахме до четвъртфинал, добавя шефът на местния футбол.
Населението на Исландия е около 340 хиляди души, но за Русия ще тръгнат поне толкова фенове, колкото са били и във Франция- осем процента от населението беше на трибуните. Президентът на страната Гунди Йоханесон също е фен на футбола и неговото присъствие на мачовете също е напълно възможно.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти