Оге Харейде постави Ериксен в топ 10 на Европа

Оге Харейде постави Ериксен в топ 10 на Европа

Кристиан Ериксен е един от десетимата най-добри футболисти в света, заяви датският национален селекционер Оге Харейде след победата с 5:1 над Република Ирландия. Полузащитникът на Тотнъм вкара три гола и изпрати своя тим на Мондиала в Русия.

"Всеки участник на световното първенство има поне една звезда в състава си. Това е футболист, който може да направи разликата в даден мач срещу даден отбор. Днес за нас този човек беше Кристиан. Абсолютно сигурен съм, че той е в челната десетка на най-добрите футболисти в света. Видяхме и срещу Реал Мадрид, че той е сред водещите играчи на своята позиция в Европа. Ериксен може да бележи, може да асистира, може и да намира празни пространства", заяви Харейде след разгрома в Дъблин.

Запитан за очакванията към отбора на световното първенство, Харейде обясни, че това зависи от много неща, но най-вече от работата, която ще бъде свършена и от това дали Дания ще играе добър футбол.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти