Раниери: Бих помислил дали да поема Италия

Раниери: Бих помислил дали да поема Италия

Треньорът на Нант Клаудио Раниери призна,че би обмислил възможността да застане начело на националния отбор на Италия. Както е известно, досегашният селекционер Джамриеро Вентура бе уволнен, след като не успя да класира тима на световното първенство в Русия догодина. Сега се въртят най-различни варианти за негов заместник, а името на Раниери е сред потенциалните кандидати за поста.

"Дали бих поел Италия? Ще трябва сериозно да обмисля подобна възможност. Не всичко зависи от мен, тъй като имам договор с Нант и трябва да говоря с президента на клуба. Чета най-различни имена, които се спрягат за поста. Макс Алегри, Антонио Конте и Карлето Анчелоти. В момента всеки от тях ще трябва сериозно да помисли какво иска да прави занапред. Който от тях да застане начело, ще бъде чудесен избор. Според мен обаче въпросът за националния селекционер е на второ място за Италия. Първо трябва да започнем с цялостна промяна на футбола в страната. Имаме интересни млади играчи, така че вярвам, че ще си стъпим на краката. Италия не е пропускала световно първенство от 60 години, но понякога трябва първо да стигнеш дъното, за да се изправиш на крака", смята Раниери.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти