От ФИФА са съгласни с оставката на Виталий Мутко

От ФИФА са съгласни с оставката на Виталий Мутко

Международната футболна федерация (ФИФА) благодари на вицепремиера на Русия Виталий Мутко за неговия безценен принос в подготовката на Световното първенство по футбол.

По-рано днес Мутко съобщи, че напуска поста президент на Организационния комитет на Мондиал 2018 и неговото място ще бъде заето от досегашния генерален директор Алексей Сорокин.

"ФИФА приема решението на Виталий Мутко да напусне и му благодари за безценния принос в подготовката на турнира", се казва в изявление на световната централа, цитирано от ТАСС.

"ФИФА продължава да работи в тясно сътрудничество с Организационния комитет и с неговия нов ръководител, а също така с руското правителство, с Руския футболен съюз и с градовете, които ще бъдат домакини на мачовете, с цел провеждането на едно изключително световно първенство през юни и юли", се казва още в прессъобщението на ФИФА.
Мондиал 2018 ще се проведе от 14 юни до 15 юли в 11 градове на Русия.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти