Porsche се доближава до Формула Е след среща в Монако

Porsche се доближава до Формула Е след среща в Монако

Porsche се оказват все по-близо до бъдещо място в еквивалентния електрически шампионат на Формула 1 – Формула Е, след среща в Монако между ключови ръководители на германския производител и президента на е-сериите.

Porsche е бил представляван от председателя на изпълнителния съвет на Porsche AG Оливър Блум, члена на изпълнителния съвет на Porsche AG Михаел Щейнер и настоящия директор на отбора в клас LMP1 за "Льо Ман" Андреас Сейдъл.

Формула Е вече е в радара на производителя, като потенциално влизане в шампионата може да се очаква през сезон 2018/19.

За срещата бе потвърдено и от екипа на Porsche по време на тренировките за "24-те часа на Льо Ман" във Франция вчера.

Както повечето производители, Porsche наблюдава електрическите серии внимателно от втория им сезон, след който започнаха да добиват все по-голяма популярност. От сезон 2018/19 пък се очаква вече захранващите батерии да позволяват един автомобил да издържи цялото състезание, без да се налага да се сменя. Новите батерии ще бъдат доставяни от McLaren Applied Technologies, които спечелиха конкурса в края на миналата година.

Въпреки тези факти, Porsche отрече слуховете, че ще напусне най-високия клас на сериите по издръжливост, включващи и "Льо Ман", в края на настоящия сезон.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти