Гледай на живо

Левски пречупи ЦСКА пред препълнена зала и стъпи на волейболния връх в България - на живо от зала "Левски София" с отзивите и награждаването

Огромна финансова загуба, но и неспирен интерес към иновативен шампионат

Огромна финансова загуба, но и неспирен интерес към иновативен шампионат

Компанията, собственик на електрическия еквивалент на Формула 1 – Формула Е, отбелязва финансова загуба за втора поредна година, но паралелно с това интересът към иновативните серии не спира да расте.

В сравнение с миналата година, когато цифрите показваха загуба от 62.7 млн. евро, тази година тя е стопена почти наполовина, но продължава да е доста значителна – 33.7 млн. евро.

Докато постъпленията се увеличиха полезно от 19.73 млн евро на 56.6 млн. евро, задълженията също скочиха след получения заем от базираната в Хонг Конг дъщерна компания - Formula E Holdings - от 72.1 млн. евро на 107.2 млн. евро.

Според президента на Формула Е Алехандро Агаг инвестициите отиват главно в сектор Маркетинг и Реклама.

От страна на производителите Агаг заяви, че се наблюдава все по-голям интерес от компании като BMW, Renault и Audi, които също така започват да се фокусират върху производството на електрически автомобили, както и от страна на знаменитости, впечатлени от единствения изцяло електрически шампионат до момента.
15 Звездно присъствие на Формула Е в Монако
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти