Буеми изгуби лидерството във Формула Е след дисквалификация, шампионът става ясен днес

Буеми изгуби лидерството във Формула Е след дисквалификация, шампионът става ясен днес

Двамата пилоти Лукас ди Граси (Audi) и Себастиен Буеми (Renault) поднасят истински екшън в напълно електрическия шампионат Формула Е. Снощи се проведе предпоследният кръг от шампионата в Монреал, спечелен от Ди Граси. Буеми финишира четвърти, след като не успя да се пребори за място на подиума със Стефан Саразен, а след пресичането на карирания флаг се чуха доста псувни по радиостанцията му.

Дори това обаче не бе проблем за федерацията, която след края на състезанието разкри, че състезателният автомобил на Буеми е бил по-лек от минималните 880 кг и главният претендент за титлата бе дисвалифициран от първото състезание в Монреал. Така той за първи път от началото на сезона, който започна в края на 2016-а, загуби лидерската си позиция и изпадна в тази на догонващ с 18 точки.

Буеми стартира от дъното на състезателната подредба, но в хода на състезанието успя да напредне с доста места благодарение на показания жълт флаг при катастрофата на ветерана и бивш пилот на Формула 1 Ник Хайдфелд. С минимално изоставане от Ди Граси финишира Жан-Ерик Верн, а трети на подиума се качи Саразен.

Последният кръг от сезон 2016/17 на Формула Е е тази вечер от 23:00 часа българско време.

Снимки: Formula E

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти