Себастиен Буеми разкри какво му коства титлата във Формула Е

Себастиен Буеми разкри какво му коства титлата във Формула Е

Себастиен Буеми загуби битката за световната титла във Формула Е след обрат в самия край на сезона. След първата половина от календара във Формула Е швейцарецът бе абсолютен фаворит, докато Лукас ди Граси се смяташе все още за аутсайдер. Серия от отпадания обаче белязаха упадъка във формата му, а двете състезания в Ню Йорк бяха пожертвани в името на "6-те часа на Нюрбургринг".

Преди двете последователни състезания в Монреал този уикенд Буеми бе лидер, но преднината му бе стопена на само 10 точки. След това дойде и най-големият удар – дисквалификация заради по-ниското тегло на състезателния му автомобил. Този, който трябваше да бъде сглобяван набързо след ужасяващата катастрофа на Буеми по време на тренировките.

След дисквалификацията и отнемането на изстраданите с каторжнически труд 12 точки, Буеми зае ролята на догонващ, и то с 18 пункта.

"Не съжалявам за представянето си. Смятам, че свърших добра работа", сподели Буеми пред Autosport. "Когато те дисквалифицират два пъти и загубиш 22 точки, пропуснеш и две състезания в шампионата, който е от само 12 кръга, как можеш да поправиш положението? Това бяха най-големите проблеми".

Така аванса на Буеми от 43 точки по средата на сезона се стопи и се превърна в пасив от 24 спрямо Ди Граси в края на състезателната година. Двамата пилоти участваха в може да се каже грозна словесна битка преди решителния кръг, но въпреки това Буеми показа джентълмена в себе си, след като цял уикенд сипеше огън и жупел, и поздрави бразилеца.

"Разочарован съм, защото не победих, но Ди Граси свърши чудесна работа. Той бе във всяко едно състезание и заслужаваше шампионата", допълни той.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти