BMW продадоха над 50 000 електромобила

BMW продадоха над 50 000 електромобила

BMW Group реализира най-добрите си резултати за юли досега, като продажбите през месеца възлизат на 180 726 екземпляра, увеличение с 0.4% в сравнение с миналата година по същото време. Компанията също отчита продажба на повече превозни средства от всякога през първите седем месеца на годината с общо 1 401 551 (+ 4.3%) превозни средства, доставени на клиенти по целия свят.

„След рекордното първо полугодие продажбите ни през юли остават на много високо ниво, като основната ни цел е рентабилността", каза д-р Иън Робъртсън, член на Борда на директорите на BMW AG, отговарящ за продажбите и маркетинга на BMW. „Въпреки продължаващите насрещни течения в САЩ, както и моделното обновяване на BMW X3 и BMW Серия 5 в Китай, ние можем да постигнем високите нива на продажби от миналата година, благодарение на нашата балансирана глобална политика на продажби. Продажбите на електрифицираните ни автомобили продължават да се развиват изключително добре, като всичките ни девет електрифицирани автомобили допринасят за този успех ", продължи той.

Юли беше свидетел и на друг своеобразен крайъгълен камък за ненадмината гама от електрифицирани превозни средства на BMW Group: повече от 50 000 екземпляра BMW i, BMW iPerformance и електрифицирани автомобили MINI са доставени на клиенти от целия свят от началото на годината. BMW Group разполага с общо девет електрифицирани автомобила на пазара: продажбите на тези автомобили са в размер на 50 711 екземпляра през първите седем месеца на годината, увеличение с 74.8% спрямо същия период на миналата година. Това прави BMW Group третият по големина производител на BEV/ PHEV превозни средства в света. BMW i3 е най-продаваното електрическо компактно превозно средство, задвижвано от батерия, в премиум сегмента в целия свят от 2014 г., като кривата на продажбите показва ясна тенденция към повишаване.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти