Jaguar представя изцяло електрически серии с I-Pace eTROPHY (Снимки)

Jaguar представя изцяло електрически серии с I-Pace eTROPHY (Снимки)

След като стана първият премиум производител, влязъл в шампионата Формула E на през 2016 г., Jaguar създаде първите в света състезателни серии със серийни електрически автомобили.

Jaguar I-PACE eTROPHY ще бъде поддържащата серия на шампионата Формула E на и ще се състои в същите уикенди, по същите градски трасета с начало в края на 2018 г.

Осъществявана ексклузивно със състезателни автомобили за Jaguar I-PACE eTROPHY, новата електрическа серия предоставя на бъдещите състезатели шанс да покажат своя талант, като се състезават на световната сцена в моторния спорт с нулеви емисии.

Впечатляващият шампионат ще подкрепи излизането на пазара на Jaguar I-PACE – силно иновативният петместен спортен електрически автомобил на Jaguar, който ще се появи по пътищата същата година.

До 20 състезателни електрически автомобила I-PACE ще излязат на старта в центъра на 10 състезания в големи градове като Хонконг, Париж, Сао Паоло и Ню Йорк, предоставяйки на бъдещите звезди на шампионата Формула E на ФИА шанса да се състезават в сериите, провеждани за първи път в света.

Съобщението идва след новината, че британското правителство възнамерява да забрани продажбата на бензинови и дизелови автомобили от 2040 г. и утвърждава ангажимента на Jaguar Land Rover в посока електрификация – от 2020 г. всички нови моделни гами ще бъдат електрифицирани с хибридна или изцяло електрическа технология.
Jaguar представя изцяло електрически серии с I-Pace eTROPHY (Снимки) 
Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) в Уоруикшир, Великобритания, ще произведе състезателните автомобили. Те ще бъдат базирани на първия електрически автомобил на Jaguar, мощният SUV I-PACE, който ще се появи по улиците в края на 2018 г.

Герд Мойзер, Председател на Jaguar Racing: "Jaguar се завърна в състезанията през 2016 г. с мисията "Race to Innovate" (Състезание за иновации). С лансирането на Jaguar I-PACE eTROPHY ние засилихме нашия ангажимент към електрическите автомобили, международния моторен спорт и шампионата Формула E на ФИА. Като британски отбор сме горди да обявим днес лансирането на първия в света шампионат със серийни електрически автомобили. Винаги сме казвали, че искаме да тестваме нашите електрически технологии на пистата – това е доказателството. Чакам с нетърпение да видя стартовата решетка, запълнена със състезателни автомобили Jaguar I-PACE в края на 2018 г., скоро след като първият Jaguar I-PACE се появи по пътищата в Европа. В крайна сметка тази иновативна серия ще подобри технологията в нашите бъдещи електрически автомобили и ще донесе ползи на нашите клиенти".

"След нашето присъединяване през миналата година като първия производител на премиум автомобили, шампионатът Формула  E на ФИА нарасна експоненциално с участието на Audi, Mercedes-Benz и Porsche. Jaguar I-PACE eTROPHY ще направи още по-голям спектакъл за феновете и ще даде подкрепа на младите пилоти за влизането им в шампионата Формула E на ФИА. Очакваме нашата серия да бъде разпродадено и вълнуващо международно спортно събитие."

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти