Renault e.dams чества трета титла във Формула Е и представя нови цветове за сезон 4

Renault e.dams чества трета титла във Формула Е и представя нови цветове за сезон 4

За да отпразнуват третата титла на отбора в Сезон 3, заедно пред френските и международни медии се появиха представители на отбора Renault e.dams, съсобствениците Ален Прост и Жан-Пол Дрио, Жером Стол и Сирил Абитебул, съответно президент и управляващ директор на Renault Sport Racing, а също Жил Норманд, директор на Renault Electric Vehicles и пилотите Себастиен Буеми и Никола Прост. Събитието се състоя в Atelier Renault на „Шанз-Елизе".

Със своята трета поредна титла, Renault e.dams е единственият отбор, печелил шампионата от създаването му. Миналата година Renault e.dams постигна дубъл, печелейки титлите при пилотите и отборите със Себастиен Буеми. В Сезон 4 отборът ще се опита отново да направи същото и да остане непобеден във все по-конкурентния шампионат.

По време на празненството, пилотите Себастиен Буеми и Никола Прост разкриха Renault Z.E.17, а болидът бе представен от Ален Прост и Жан-Пол Дрио. Новата цветова украса на болида тази година, подобно на предходната, се характеризира с преобладаващ син цвят, който е символичен за електрическите автомобили на Renault. Белият цвят добавя елегантен щрих, като същевременно отдава чест на кодовете на марката. Хоризонтална бяла линия напомня за цветовата схема във Формула 1 и затвърждава съгласувания образ на Renault във Ф1 и ФЕ.

Renault e.dams иска да благодари на партньорите (HP, Richard Mille и 8Js), с които споделя успехите в състезанията и техническите операции. За Сезон 4 отборът с гордост приветства новия си партньор Acronis. "Renault Sport Racing изисква върховна надеждност, мащабируемост и производителност за съхранение на данните, нещо, което е изключително важно в моторния спорт. Renault Sport Racing изисква най-добрата технология на пазара и това е причината, поради която те избраха решенията Acronis Storage и Acronis Backup Cloud, които бързо се превръщат в предпочитан избор за автомобилната индустрия", заяви Сергей Белосов, главен изпълнителен директор и съосновател на Acronis.

Annexes
Renault
От създаването на шампионата Формула Е, опитът на Renault в сферата на електрическите автомобили и наследството в моторния спорт го превърнаха в лидер в дисциплината като първият конструктор, влязъл в шампионата и осигурил задвижването за цялата стартова решетка през Сезон 1. Първо технически партньор на отбора e.dams, а след това основен спонсор на френския екип, Renault създаде нов облик в моторните състезания и затвърди традициите си на компания, фокусирана върху иновацията и модерното.

Правилата за Сезон 4 ще останат без промяна, след което ще дойде голямата еволюция в Сезон 5. Имайки това предвид, Renault вече работи по развитието на задвижването за Сезони 5-8, като отново потвърждава ангажимента си в тази дисциплина за в бъдеще.

Renault Group бе първият европейски конструктор, който през 2012 лансира пълна гама от 100% електрически автомобил. Днес, Renault продължава да доминира пазара на електромобили в Европа; повече от един на всеки четири продадени електрически автомобила в Европа е Renault.

Renault се възползва от опита си в сферата на електрическата мобилност, подсилен от новаторството и лидерството на пазара на електрически автомобили. Модерните технологии, разработени от Renault за въвеждане във Формула Е, могат да допринесат, пряко или непряко, за оптимизация на стандартните електрически автомобили Renault.

Обявяването на календара за сезон 2017-2018 във Формула Е потвърди историческото завръщане на моторните състезания в Швейцария. Като цяло календарът включва четири нови състезания: Сантяго, Сао Пауло, Рим и Цюрих.

 

Календар, сезон 4

 

Град

Държава

Дати

1

Хонг Конг

Китай

2 декември 2017

2

Хонг Конг

Китай

3 декември 2017

3

Маракеш

Мароко

13 януари 2018

4

Сантяго

Чили

3 февруари 2018

5

Мексико

Мексико

3 март 2018

6

Сао Пауло

Бразилия

17 март 2018

7

Рим

Италия

14 април 2018

8

Париж

Франция

28 април 2018

9

Берлин

Германия

19 април 2018

10

Цюрих

Швейцария

10 юни 2018

11

Ню Йорк

САЩ

14 юли 2018

12

Ню Йорк

САЩ

15 юли 2018

13

Монреал

Канада

28 юли 2018

14

Монреал

Канада

29 юли 2018

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти