Renault напуска Formula E в края на Сезон 4

Renault напуска Formula E в края на Сезон 4

От Renault потвърдиха, че ще напуснат Формула E в края на Сезон 4 - през юли 2018. Renault e.dams е партньор на шампионата от самото му създаване и спечели три последователни отборни титли, а скоро започва битката през Сезон 4.

„Имахме невероятен състезателен период през първите три години във Formula E и гледаме напред към четвъртия сезон с голямото предимство на стабилна и професионална среда в отбора“, сподели Тиери Коскас, заместник вице-президент Продажби и маркетинг на Groupe Renault. „Като пионер при електрическите автомобили, научихме изключително много за динамиката на електрическите автомобили и управлението на енергията, което дава директна полза на нашите клиенти на електрически автомобили. След Сезон 4 ще се фокусираме върху амбициозните цели, които сме си поставили във Formula 1 и вярваме, че ще продължим да имаме ползи от автомобилните спортове чрез Алианса с Nissan.”

От средата на 2017 Renault-Nissan-Mitsubishi е най-големият автомобилен алианс в света. Компаниите, които формират Алианса имат уникални черти и се фокусират върху колаборации и оптимизиране на синергиите, за да подсилят конкурентоспособността си докато същевременно запазват идентичността на всяка марка. Това включва обединени функции между Renault и Nissan в сфери като инженерство, производство, логистика, закупуване на материали и човешки ресурси. Целта на Алианса е да ускори колаборацията между Renault, Nissan и Mitsubishi Motors в сферата на общи платформи, двигатели и нови електрически, автономни и свързани технологии.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти