Вижте какво са подготвили Jaguar във Формула Е този сезон

Вижте какво са подготвили Jaguar във Формула Е този сезон

Panasonic Jaguar Racing се отправят към Хонконг за старта на техния втори сезон в шампионата Формула E на ФИА. Откриването на сезона ще се състои на 2-3 декември в първия за Азия уикенд с две състезания едно след друго и за първи път пилотите Нелсън Пикет младши и Мич Евънс ще застанат заедно на стартовата решетка като част от новия британски тим.

По време на Хонконг е-При пилотите ще изпълнят 45 обиколки на 1.86-километровото улично трасе с новия Jaguar I-TYPE 2 покрай емблематичното за града пристанище. С десет завоя, два от които особено остри, Panasonic Jaguar Racing са готови да наелектризират улиците на града.

За този сезон Panasonic Jaguar Racing са разработили нов силов агрегат с повече от 200 нови части в Jaguar I-TYPE 2, за да създадат по-ефективен пакет, използвайки високоякостни, олекотени материали. Взимайки предвид всички уроци и технически постижения от сезон три, тимът вярва, че това ще има положителен ефект върху неговото представяне. За този сезон нивото на мощността в състезанието се увеличава до 180 kwh, което прави автомобилите още по-бързи.

Най-новият пилот на Panasonic Jaguar Racing, Нелсън Пикет младши, който спечели полпозишън във встъпителния Хонконг е-При през 2016 г., каза: "Присъединяването към Panasonic Jaguar Racing е важна стъпка за мен и беше фантастично да науча как работи този нов тим. Работя в тясна връзка с всички, за да предам своя опит във Формула Е и да стигнем следващото ниво.

Тъй като сериите стават по-оспорвани, аз исках да се присъединя към Jaguar, за да си дам най-добрия шанс за успех. Преди да застанем на стартовата решетка, няма да знаем колко са напреднали другите тимове и какви са истинските възможности на Jaguar I-TYPE 2, затова чакам с нетърпение да започнем и да дам най-доброто от себе си".

Като първият производител на премиум автомобили, влязъл във Формула Е, Jaguar наскоро лансира и първата в света състезателна серия с електрически автомобили - Jaguar I-PACE eTROPHY - която подчертава връзката между включването на Jaguar във Формула E, разработването на пътнически автомобили Jaguar и бъдещето на електрифицирането.

От сезон пет 20 състезателни автомобила Jaguar I-PACE eTROPHY ще се подредят на стартовата решетка в десет от най-емблематичните градове в света, в първата поддържаща състезателна серия в света с изцяло електрически автомобили. Шампионатът ще се състои в същия ден заедно с шампионата Формула Е и ще обогати графика на електрическите състезания.

От 2020 г. всички нови линии модели на Jaguar Land Rover ще бъдат електрифицирани - с хибридна или изцяло електрическа технология.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти