"От питлейна": Разберете какъв е бил първият автомобил на Дейвид Култард

"От питлейна": Разберете какъв е бил първият автомобил на Дейвид Култард

Дейвид Култард, който тази седмица обяви, че ще вземе участие в Състезанието на шампионите в Маями следващия месец, даде интервю за британския Telegraph, където сподели за приключенията си с първите автомобили, които започва да управлява.

Бившият пилот на Формула 1 спечели 13 състезания в дългата си кариера в шампионата, сменяйки Уилямс, Макларън и Ред Бул. Преди да започне работа като спортен журналист той прекара още три години в DTM сериите. Шотландецът признава, че като пилот на Формула 1 е имал възможността да кара каквато кола пожелае, но неговият първи автомобил е на специално място в съзнанието му.

"Бях на 17 години, когато подкарах първата сериозна машина. Това беше Mercedes 508D – бус, който използвах, за да обикалям страната с картинга си. Не беше мой естествено. Година по-късно получих и първия си личен автомобил - Renault 5 Turbo. За 18-годишно момче това бе изключително бърза кола. Веднъж попаднах с нея в една канавка, но един местен приятел ме издърпа, а колата не беше пострадала много", разкри Култард.

Сега той притежава лична колекция от няколко модела на Mercedes-Benz: "Имам Mercedes 280SL, 1971 година, който е почти на моята възраст. Винаги съм обожавал Мерцедес, подобно на баща си, и мечтаехме за Mercedes-Benz 300 SL Gullwing Coupé. Имам и Smart автомобил и 7-местен GLS, който е чудесен за семейството. Аз съм доста практичен човек и въпреки че бях толкова години във Формула 1 не се нуждая от нещо толкова бързо в гаража".

Снимка: Mercedes-Benz

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти