По-различният Kongur Air Fest 2017

По-различният Kongur Air Fest 2017

Три дни, изпълнени с много емоции, вълнение, маунтинбайк и парапланеризъм, държаха градуса на настроението високо навсякъде около хижа Беласица по време на тазгодишния Kongur Air Fest 2017. Десетки се събраха в планината над град Петрич, за да почерпят знания и умения от Red Bull атлетите Яник Граниери (колоездене) и Веселин Овчаров (парапланеризъм), подкрепени в своите спортове от Теодор Мавродиев и Ясен Савов, или просто, за да се насладят на възможностите за различни екшън спортове, включени в програмата на фестивала и страхотната музикална програма.

Колоездачите, записали се за уъркшопа, успяха да се възползват от чудесните условия за даунхил по трасето Kongur Air DH и в трите дни на фестивала. Техните ментори – Яник Граниери и Теодор Мавродиев от клуб VIVO, предадоха опита си за справяне с едно от най-предизвикателните трасета на България. Граниери сподели възторга си от красотите на планината Беласица и след като се изкачи до връх Конгур беше крайно убеден, че иска да се върне в България отново през септември, този път, заедно с екип, с който да заснемат филм именно на локацията на Kongur Air Fest.

Неделният ден остана нелетателен за парапланеристите заради метеорологичната обстановка. Това обаче позволи на записалите се за уъркшопа да получат повече теоретични знания и да обсъдят всичко, което ги интересува, по време на състоялия се брийф, в който Георги Йорданов говори за правила във въздушното пространство и метеорология, а Ясен Савов обърна внимание на  стратегиите за летене и допусканите през изминалите два дни грешки. Нелетателният неделен ден не предизвика разочарование в пилотите, защото в предишните два – петък и събота, те успяха да изпълнят страхотни полети, част от задачите им за уъркшопа. В събота беше зададена и предизвикателната, но много вдъхновяваща задача – пилотите да прелетят приблизително 66 км до съседната на Беласица планина – Огражден.



Разбира се, настроението беше подкрепено и от страхотните изпълнения на артистите, които се качиха на сцената на Kongur Air Fest в събота вечер. Paraplanner, Skiller & Jahmmi Youth и Bobo изпълниха поляната пред хижа Беласица с музиката си, така че да гарантират добър завършек на вечерта за всички, посетили Kongur Air Fest. В дните на фестивала бяха изпълнени и много тандемни полети с парапланер, които зарадваха всички, желаещи да се докоснат до вълнуващия спорт.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти